Hypotheekadvies bij Scheiding

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis die niet alleen emotioneel, maar ook financieel veel impact kan hebben. Een van de grootste financiële vraagstukken waar je tijdens een scheiding mee te maken krijgt, is wat er met de gezamenlijke hypotheek gebeurt. Advidens begrijpt hoe complex en stressvol deze periode kan zijn. Daarom bieden wij gespecialiseerde hypotheekadviseurs die jou door dit proces kunnen leiden en adviseren over de beste oplossingen voor jouw situatie.

Het belang van deskundig advies

Tijdens een scheiding komen er veel vragen op je af over de hypotheek. Blijft een van jullie in het huis wonen? Kan de hypotheek op één inkomen worden voortgezet? En hoe zit het met de verdeling van de overwaarde of schuld? Onze hypotheekadviseurs zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die door een scheiding gaan. Zij helpen je om jouw opties duidelijk in kaart te brengen en de best mogelijke beslissingen te nemen voor jouw toekomst.

Stap voor stap begeleiding

Kennismaking en situatiebespreking


Onze adviseur neemt uitgebreid de tijd om jouw persoonlijke situatie en wensen te bespreken.

Documentatie en overeenkomsten


Samen met jou zorgen we ervoor dat alle benodigde documenten, zoals de scheidingsconvenant of beëindigingsovereenkomst, in orde zijn en voldoen aan de eisen van de bank.

De conceptakte van verdeling


Dit is een cruciaal document dat wordt opgesteld op basis van de afspraken in de scheidingsconvenant of beëindigingsovereenkomst.

Notarisbezoek en overdracht


Na goedkeuring van de bank bezoeken beide partijen de notaris om de akte van levering te ondertekenen. Eventuele uitkoopsommen worden via de notaris geregeld.


Aanvraag hypotheek


Na het finaliseren van de overeenkomsten dienen we de hypotheekaanvraag in bij de bank, inclusief alle vereiste documenten.

Extra ondersteuning

Naast hypotheekadvies biedt Advidens ook ondersteuning op andere gebieden die bij een scheiding komen kijken, zoals de verdeling van pensioenen en mediation. Wij staan klaar om je te helpen met al je financiële vraagstukken tijdens deze moeilijke periode.

Wil je meer weten over hoe Advidens jou kan helpen bij het regelen van je hypotheek bij scheiding? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek met een van onze hypotheekadviseurs. Samen vinden we de beste oplossing voor jouw situatie.

Stap-voor-stap proces

Stap 1: Maak een afspraak


Begin met een gratis gesprek om je mogelijkheden te bespreken.

Stap 2: Persoonlijk advies


Ontvang advies op maat tijdens een adviessessie.

Stap 3: Offerte aanvragen


Wij helpen je met het aanvragen van een renteaanbod bij de bank.

Stap 4: Documenten indienen


Wij ondersteunen je bij het indienen van de benodigde documenten voor je hypotheek.

Wij scoren een

9.7

Uit 554 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Hoe zit het met de hypotheek als je gaat scheiden?

Wanneer je gaat scheiden, blijven jullie beide hoofdelijk aansprakelijk voor de volledige hypotheek totdat de woning is verkocht en de hypotheek is afgelost. Dit betekent dat de geldverstrekker bij beide partners geld kan opeisen, ook als een van jullie al ergens anders woont.

Wat als uitkopen niet lukt?

Als uitkopen niet lukt, kan er gekeken worden naar de mogelijkheid om de overwaarde onderling te verrekenen met eventueel spaargeld. Als dat niet mogelijk is, kan er wellicht een extra bedrag geleend worden. Als ook dat niet lukt, kan de overwaarde als lening schuldig gebleven worden aan de vertrekkende partner.

Wie mag hypotheekrente meenemen bij scheiding?

Bij sommige banken mag ieder een deel van het rentecontract meenemen. Echter, bij de meeste banken moeten jullie kiezen wie de rente mee mag nemen naar de nieuwe woning. Deze afspraak moet vastgelegd worden in het convenant of de vaststellingsovereenkomst.

Hoe werkt iemand uitkopen hypotheek?

Als je samen een woning hebt gekocht en de hypotheek altijd samen hebt betaald, zijn jullie beiden eigenaar van de woning. Dit betekent dat de ex-partner recht heeft op de helft van het al afbetaalde hypotheekbedrag én de helft van de eventuele overwaarde.

Wat doe je met jouw hypotheek als je gaat scheiden?

Als een van jullie in de woning blijft wonen, moet de woning en de hypotheek op naam komen van diegene. De hypotheekverstrekker moet hiermee akkoord gaan. Vaak moet de vertrekkende partner uitgekocht worden, wat inhoudt dat de blijvende partner de helft van de overwaarde en eventuele schulden overneemt.

Referenties van klanten

4 / 5
Bemiddeling goed, goed ontzorgd op aantal zaken. Goed advies. Vragen werden niet altijd beantwoord, moeten doorvragen.
J.A.
5 / 5
Vanaf begin tot het einde was het fijn contact, en ging alles vanzelf.
Dario
5 / 5
Ik ben ontzettend goed geholpen en ben zeer tevreden over Advidens
Annelies
5 / 5
Adviseur heeft veel verstand van zaken. Je word professioneel geholpen
Jansen
5 / 5
Paul weet waar hij het over heeft en kan dit ook duidelijk overbrengen.
Jasper
5 / 5
Hij is pretig in omgang. Geeft goed adviserend. Is deskundig. Beantwoorden alle vragen naar wens en wat hij niet zeker weet zocht hij op en liet het me later weten.
Gerard
5 / 5
Erg fijn contact, duidelijke en heldere communicatie. Korte lijntjes en recht door zee
Guido
5 / 5
Hanita bijt zich als een pitbull in elke zaak vast Zij laat niet los totdat hetgeen dat we willen bereiken daadwerkelijk wordt bereikt
Tarkan
5 / 5
Fijn in de omgang, duidelijk en vertrouwd . Houdt zich aan afspraken, snel antwoord indien er iets niet duidelijk is.
S.K
5 / 5
Doordat hypotheek verstrekker erg moeilijk bleef doen heeft de adviseur er echt zijn tanden in gezet om het toch voor elkaar te krijgen.Uiteindelijk na 4 mnd touwtrekken gelukt
J.W.
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens